Blog

proList_5

Let stål, der øger byggefriheden


Som en ny bygningsform har lette stålkonstruktioner udviklet sig hurtigt i de senere år og er blevet meget brugt i mange byggefelter.Sammenlignet med traditionelle bygningskonstruktioner kan lette stålkonstruktioner maksimere bygningers "frihedsgrad".

Hvad er en let stålkonstruktion?

Stålkonstruktionen er en af ​​de mere almindelige konstruktionsformer i moderne byggeteknik, det er ikke et nyt arkitektonisk koncept.

Dadu River Luding-broen, bygget i Kangxi-perioden af ​​Qing-dynastiet, og Lingzhao Xuan i Den Forbudte By er alle repræsentanter for stålkonstruktionsbygninger.Som navnet antyder, er de alle bygget med stål som hovedkomponent.

Byggeri-(2)

Den lette stålkonstruktion er et afledt begreb af stålkonstruktion.Ifølge beskrivelsen i "Tekniske specifikationer for stålkonstruktion af letvægtshuse med stiv portal", har den et enkelt lag af det lette tag og den lette ydervæg (muret ydervæg kan også bruges betinget).Den solide webportals stive rammestruktur er den lette stålstruktur.Forskellen mellem en let stålkonstruktion og en almindelig stålkonstruktion er dog ikke vægten af ​​selve strukturen, men vægten af ​​det kuvertmateriale, strukturen bærer, og det strukturelle designkoncept er det samme.

Så sammenlignet med traditionelle bygningskonstruktioner, hvilke "grader af frihed" kan lette stålkonstruktioner give bygninger?

Byggeri-(4)

Miljømæssig "frihed"

Uanset om det er byggeri eller nedrivning, vil traditionelle bygninger repræsenteret af murstensbetonkonstruktioner generere en stor mængde byggeaffald, som vil påvirke det omgivende miljø.Den lette stålkonstruktionsbygning kan nemt skilles ad og flyttes, og de kasserede lette stålkomponenter kan også genanvendes maksimalt, så ressourcerne kan genbruges.

Katastrofeforebyggelse og afbødning "Frihedsgrad"

Nogle byggematerialer er modtagelige for miljøfaktorer.Tager man traditionelle træbygninger som eksempel, har problemer som mølædt, fugt, muggent og brandfarligt altid truet folks livssikkerhed.Naturkatastrofer som jordskælv og tyfoner står også over for alvorlige udfordringer for murværkskonstruktioner.Sammenlignet med træbyggematerialer og murværk har lette stålkomponenter karakteristika af højtemperaturbestandighed, insektbestandighed og høj styrke.Med hensyn til sikkerhed har lette stålbygninger betydelige fordele.

Byggeri-(3)
Byggeri-(1)

Giv flere muligheder

Kortere byggeperiode, mere miljøvenligt koncept, sikrere design... Bygninger i lette stål kan give os flere valgmuligheder og reducere de ugunstige faktorer i byggeprocessen og livet, som er "konstruktionsfrihedsgraden" " legemliggørelsen. arkitekturens frihed er faktisk livets "frihed". At bygge en let stålkonstruktionspavillon på det naturskønne sted, der kan samles og skilles ad når som helst, kan ikke kun opfylde turisternes behov for hvile, men heller ikke lægge pres på miljøet .

Indlægstid: 25. august 2021

Indlæg af: HOMAGIC